FőoldalRólunkFotók és videókElérhetőségJátékokPartnereink
A tartalom megtekintéséhez flashplayer szükséges / Nem elérhető a tartalom.
A tartalom megtekintéséhez flashplayer szükséges / Nem elérhető a tartalom.
A tartalom megtekintéséhez flashplayer szükséges / Nem elérhető a tartalom.
Nyírségi Ejtőernyős Klub    Nyíregyháza Repülőtér út 1.    +36-30-248-8803    +36-20-777-9037
 
Tandemugrás, Ejtőernyőzés, Ejtőernyős ugrás, Ejtőernyős tanfolyamok Nyíregyházán - Nyírségi Ejtőernyős Klub - Nálunk az ugrás csak Rólad szól!

Bemutatkozás - Egyesületünk

A Nyírségi Ejtőernyős Klubot azzal a céllal alapítottuk 2003. évben, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei valamint a nyíregyházi ejtőernyős sport hagyományait továbbfolytatva népszerűsítsük az ejtőernyős és repülős sportot.

Célunk, hogy bemutassuk mennyire szabályozott az ejtőernyős sport és mennyi tudás, tapasztalat, fegyelem és kitartás szükséges ehhez a sporthoz. Ugyanakkor a szépsége a természethez való közelség érzése, az ember végtelen szabadsága csak akkor érthető és érezhető át ha kipróbáljuk.  


Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és városunk sport és kulturális életének részeként az egyesület célja:

 • kiállítások, repülő és ejtőernyős bemutatók kapcsán széles körben népszerűsíteni a repülést és ejtőernyőzést követőket toborozni e hasznos elfoglaltságoknak;
 • a hazai ejtőernyőzés színvonalának emelése, elterjesztése, kapcsolattartás, rendszeres tapasztalatcsere más hazai és külföldi egyesületekkel – különösen a határon túli magyarokkal – a nemzetközi kapcsolatok további ápolása, elmélyítése a kölcsönösség alapján;
 • megyénk, városunk méltó képviselete versenyeken, bemutatókon, rendezvényeken, fórumokon;
 • az ifjúság technikai szemléletű nevelése, oktatása;
 • az ifjúság szabadidejének hasznos kitöltése;
 • Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és városunk szabadidő- és versenysport tevékenységének bővítése.
Közhasznú tevékenységek
 • sport tevékenység.
  A repülés és ejtőernyőzés népszerűsítésével a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei régió szabadidő- és versenysport tevékenységének bővítése, régiónk képviselete hazai és nemzetközi versenyeken.
 • nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés.
  Tanfolyamok, kiállítások, bemutatók tartása, versenyekre való felkészülés, versenyek rendezése és versenyeken való részvétel során az ifjúság technikai szemléletű nevelése, oktatása, képességfejlesztése.
 • katasztrófa elhárítás és belvízvédelem ellátásához kapcsolódó tevékenység.
  Technikai eszközök, felszerelések, helyiségek rendelkezésre bocsátása illetve üzemeltetése. Szakszemélyzet képzése, gyakorlatban tartása. Nehezen megközelíthető területre személy és teherszállítás.

Az egyesület jelenlegi helyzete:

Az egyesület az országban működő 29 ejtőernyős sportegyesület közül az ötödik legtöbb, 34 aktív tagot számláló ejtőernyős klubja volt 2007. évben. Taglétszáma az elmúlt évekhez képest sem csökkent. 2007. évben 1413 db. ejtőernyős ugrást hajtottak végre az egyesület tagjai, mely teljesítménnyel az ország harmadik legaktívabb klubja lett. Legközelebb Hajdúszoboszlón működik olyan ejtőernyős klub, amely saját szervezésű ejtőernyős rendezvényt tud lebonyolítani a klub székhelyén. A hajdúszoboszlói ejtőernyősökkel szoros kapcsolatot tart fenn az egyesület, kölcsönösen segítséget nyújtva egymásnak.

Az egyesület legfontosabb célja az utánpótlás biztosítása, melyet a képzések bemutatásával (kép és videó) és az elérhetőségekkel lehet leginkább segíteni. Fontos továbbá az ejtőernyős sport megismertetése a lehető legszélesebb társadalmi réteggel, hisz az ember természetéből adódóan fél az ismeretlentől. A honlap segítségével bemutatható a sport szakmai szabályozottsága, az oktatás magas színvonala és a biztonságos, más sportokhoz viszonyítva is - nagy kockázatot nem jelentő szabadidős tevékenység.

A szabadidős sportejtőernyőzés mellett az egyesület nagy hangsúlyt fektet a versenyekre való felkészülésekre, versenyeken való részvételre is. A felkészüléseket és szabadidős ejtőernyős ugrásokat ejtőernyős üzemnapok, versenyek, bemutató ugrások szervezésével lehet biztosítani.

Több éve dolgozik a Klub, a határon túli ejtőernyős sportolókkal és egyesületeikkel történő együttműködésen és kapcsolatokon.

Címünk:

Nyírségi Ejtőernyős Klub
4400 Nyíregyháza, Repülőtér út 1.
E-mail: nyirsegeje@gmail.com

Számlaszámunk:

Szabolcs Takarékszövetkezet 68800109-11042758

  Kérjük támogassa Egyesületünket adója 1 %-ával!


TörténelemEjtőernyős képzésTandemugrásEgyéb tevékenységekDokumentumokMédiamegjelenéseink
FőoldalRólunkFotók és videókElérhetőségJátékokPartnereink © 2008.03.31, Nyírségi Ejtőernyős Klub