FőoldalRólunkFotók és videókElérhetőségJátékokPartnereink
A tartalom megtekintéséhez flashplayer szükséges / Nem elérhető a tartalom.
A tartalom megtekintéséhez flashplayer szükséges / Nem elérhető a tartalom.
A tartalom megtekintéséhez flashplayer szükséges / Nem elérhető a tartalom.
Nyírségi Ejtőernyős Klub    Nyíregyháza Repülőtér út 1.    +36-30-248-8803    +36-20-777-9037
 

Ejtőernyős képzés


Tanfolyamainkról érdeklődhetsz a Figeczky Attilánál a 06-30-248-8803 telefonszámon, 
illetve e-mail-ben: nyirsegeje@gmail.com.

Az ejtőernyőzés az elmúlt évtizedekben világszerte tömegméretű sporttá vált. Szakosztályunkban is folyik az ugrók kiképezése. A honvédelmet szolgáló ejtőernyőzésről áttértünk a polgári és sport-ejtőernyőzésre, ezért más kapcsolatrendszer, más hangnem, más oktatási és képzési formák szükségesek az ejtőernyős alap- és sportkiképzés területén. A technikai fejlődés gyors növekedése és az új eszközök széleskörű elterjedése az oktatásban, lehetővé teszik az eredményesebb, alaposabb, gyorsabb kiképzést.

Jól felkészített oktatóinknak köszönhetően, biztos szakmai tudással rendelkezve végezzük az ejtőernyősök korszerű kiképzését.

Tanfolyamaink évente 3 alkalommal indulnak.

 

Ha elszántad magad, kétféle képzéssel sajátíthatod el az ejtőernyőzést.

A képzések közül választhatod a bekötött légcellás képzést

Ennél a képzésnél már az első ugrást is légcellás ejtőernyővel hajtod végre, ami kiválóan irányítható, ráadásul ilyen ernyővel a nyitás utáni ereszkedés is élvezetes. A képzés - 21 ugrásból áll, a 21. ugrás a vizsga ugrás. A tanfolyam elvégzése után mindenki elsajátíthatja a zuhanás tudományát és oktató jelenlétében egyedül ugorhatsz.
Az ugrások megkezdése előtt orvosi vizsgálaton veszel részt, biztosítást kötsz, elvégzed az elméleti tanfolyamot és levizsgázol. Ezt követően kezdődhet a gyakorlati oktatás, vagyis az ugrások. Az első hat ugrásod bekötött ugrás lesz, ami annyit tesz, hogy egyedül egy dolgod van: kiugrani a gépből, az ejtőernyőd a gép elhagyását követő 3 másodpercen belül magától nyílik és neked csak a leszállás pont megközelítésével és a biztonságos földet-éréssel van dolgod. A gépelhagyásban és a földet-érésben az oktatód segít. Ezt követően - az oktatód mindent részletesen elmesél - egyre magasabbról ugrasz - most már magad nyitod az ernyőd (ha ez mégsem sikerülne, akkor egy biztosító készülék automatikusan nyitja a mentőernyős, úgyhogy nem tudsz hibázni) - és egyre bonyolultabb feladatokat hajtasz végre a levegőben - természetesen zuhanás közben. Ha minden jól megy a 21. Ugrásra minden alapvető technikát elsajátítasz, tudsz jobbra-balra forogni, szaltózni, előre-hátra csúsztatni.
Amit a tanfolyam tartalmaz: elméleti és gyakorlati oktatás, oktatási segédletek, a felszerelés (fő- és mentőernyő, valamint biztosító készülékkel felszerelt ejtőernyő, magasságmérő, rádió, sisak, ruha) használata, és az ugrások.

Ha még gyorsabban szeretnél megtanulni ejtőernyőzni válaszd az AFF képzést

Az AFF gyorsított szabadeső képzést jelent. Az első ejtőernyős ugrásodat magasról hajtod végre és már elsőre megtapasztalhatod a zuhanás érzését, mégpedig 2 tapasztalt oktató segítségével, akik veled együtt zuhannak és irányítanak vagy segítenek ha kell. Minden egyes ugrásnál egyre önállóbban és egyre több feladatot kell végrehajtanod. Minden ugrás után az oktatóddal alaposan megbeszéled mi történt az ugrás során, mit volt jó és min kell javítanod. A tanfolyam végére pedig egy nagy biztonsággal rendelkező ejtőernyős lesz belőled.
Az ejtőernyőzést a 16 életévét betöltött személy kezdheti el, 18 éves koráig írásos szülői beleegyezéssel.

Ha elvégezted az alaptanfolyamot, elmondhatod magadról, hogy ejtőernyős vagy. Valószínűleg már a tanfolyam elvégzése alatt, de ha nem, akkor az azt követő ugrásaid során rá fogsz jönni, hogy jó lenne másokkal együtt ugrani, esetleg megtetszik az ejtőernyőzés. A nyíregyházi ejtőernyősök szeretettel várnak mindenkit akinek megtetszik az ugrás. Jó hangulatban és jó csapatban ugorhatsz.


TörténelemEjtőernyős képzésTandemugrásEgyéb tevékenységekDokumentumokMédiamegjelenéseink
FőoldalRólunkFotók és videókElérhetőségJátékokPartnereink © 2008.03.31, Nyírségi Ejtőernyős Klub